Veri Yedekleme

Kasım 20 2019

Veri Yedekleme

Veri Yedekleme Neden Önemli ?

Sanallaştırma mimariniz olsun veya olmasın veri yedekleme işletmelerin her alanında çok öenmlidir. Veri Yedekleme (Backup) operasyonları Sanal Makinelerinizi İşletim sistemi seviyesinde yedekleyebileceğiniz gibi aynı zamanda tüm dosya ve klasörlerinizi yedeklemenize imkan sağlamaktadır. Her hangi bir felaket durumunda yedekten geri dönerek çalışmalarınıza kaldığınız yerden kolayca devam etmenizi sağlarsınız.

 

Neleri Yedekleyebilirim ?

Sanal makineleriniz başta olmak üzere, fiziksel makinelerinizi, ortak klasör ve dosyalarınızı veya Kurumsal mail hesaplarınızı kolayca yedekleyebilirsiniz. Ayrıca yedeklerinizi kendi Localinizde saklayabileceğiniz gibi Buluta da kolayca taşıyabilir ihtiyaç halinde kolayca geri yükleyebilirsiniz.

 

Dezavantajı

Yedekler işletmelerin can kurtaran simiti olduğu gibi aynı zamanda, Ekstra bir maliyet ve yönetime ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple işletmeler sürekli büyüyen backup dataları için büyük ölçüde depolama alanına gereksinim duyarlar ve bünyesinde NetApp, NAS gibi yedekleme ve depolama birimleri bulundurmalı veya ihtiyacı kadar Bulut ( Cloud Storage) Teknolojilerinden faydalanması gerekmektedir. 

 

Adı Soyadı

×