Site İçi Seo Optimizasyonu 3

Temmuz 08 2018

Site İçi Seo Optimizasyonu 3

 

 

 

Merhaba;

Daha önce sıralı olarak site içi seo optimizasyonu hakkında yayınlamış olduğumuz makalelerin devamı olan bu makalemiz de sizleri bir tık daha ileri götürecek site içi seo çalışmaları sunacağız. Makalemize başlamadan önce bir önceki konuları okuyarak ve uygulayarak ilerlemeniz çok önemlidir unutmayın ki seo bilgi ve sabır gerektiren bir çalışmadır. Web Sitesi Tasarımı ve Seo çalışmaları sırasında işinize çok yarayacak bilgiler.

 

Site İçi Seo Optimizasyonu 1
Site İçi Seo Optimizasyonu 2
Web Tasarım ve Seo Yol Haritası

 

Bu sebeple makalelerimizi okuyup uygulamaları sıralı olarak yapmanız, web sitenizin arama motorların da gözle görülür yükselişine sebep olacaktır.

 

 

Site İçi Link İnşası ( site link building )

Öncelikle site içi link inşası nedir ? kısaca onu özetleyelim; Web site içerisinde bulunan sayfalarınızı bir birine link yolu ile bağlayarak oluşturulan link ağına link inşası denir.

 

link insası

Link İnşasın oluştururken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar vardır bu detaylara dikkat edilerek oluşturulan site içi link inşası her zaman arama motorların da yükselmek için kullanılan etkili yöntemlerden biri olmuştur, ayrıca site içi link inşası arama motorlarının sevdiği ve önem verdiği bir site içi seo optimizasyon yöntemidir.

 

Site içi link inşası ayrıca UX Design “ Türkçe karşılığı Kullanıcı Deneyimi Tasarımı “ Olarak da değer kazanmaktadır, sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için aradığı ürüne, bilgi ve ya hizmete kolayca erişmesini sağlamaktadır. Dilerseniz UX Design nedir konulu makalemizi inceleyerek UX Kullanıcı Deneyimi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Site İçi Link İnşası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

  • Anahtar Kemeler Üzerinde Linkleme yapın.
  • Belirlediğiniz Anahtar Kelimeleri Bold Yapmak yerine İtalik yapın paylaşımlarınız veya içeriğinizin doğal görünmesi ve seo için yazılmış bir makale izlenimini vermemesi gerekmektedir.
  • Link vereceğiniz sayfanın URL adresini daha sonra değiştirmeyin, kırık linkler UX kullanıcı deneyimi açısın çok önemli olduğundan hem kullanıcı kaybına hem de ziyaretçinin sitenizden hemen çıkma oranını yükselterek arama motorlarında gerilemenize sebep olacaktır.
  • Bir Sayfa içerisinde oluşturacağınız link sayısı, makalenizin uzunluğu ile orantılıdır, örnek vermek gerekirse 300 kelimelik bir makale de ortalama 3 adet linkleme yapın fazlası hem karmaşa yaratacak hem de doğallığı bozacaktır.
  • Site içi sayfalar arasında kuracağınız link ağı karşılıklı olmalıdır. Örnek vermek gerekirse A sayfasından B Sayfasına link veriyorsanız, B Sayfasından A sayfasına da link vermelisiniz.
  • Sayfalar için de linkleme için belirleyeceğiniz Anahtar Kelimeler site Keyword alanında da bulunmalı.
  • Mümkün olduğunca karşılıklı linkleme için aynı anahtar kelimeleri kullanmaya çalışın.
  • Link ağı oluştururken ana sayfanıza link vermekten kaçının, hizmetlerinize, kategorinize veya sattığınız bir ürüne link vermeniz daha faydalı olacak ve aradığını kolayca bulabilen bir ziyaretçiyi web sitenizde daha uzun tutmanıza yardımcı olacaktır.

Kısaca site içi link ağı oluşturmanıza yarayan ve bu ağı oluştururken dikkat edilmesi gereken bazı özelliklerden bahsettik sizlere,  bu bilgilerin,  bundan sonraki seo çalışmalarınız da çok etkisi olacağı gibi makalemizin devamın daki site içi seo optimizasyon tekniklerin de link ağı oluşumunu göz önüne alarak çalışmalarınıza yön verin.

 

URL Çakışması

Kısaca URL çakışmasını özetlemek gerekirse aynı URL ye sahip iki farklı sayfa isimlerinin oluşması ile meydana gelen bir olaydır.

Örnek vermek gerekirse:

 

kurumsaldata.com/duyurular/istanbul-web-tasarim
kurumsaldata.com/blog/istanbul-web-tasarim

 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz örnekteki kategorileri farklı olsa da html uzantıları aynı olduğundan URL Çakışması meydana gelmektedir. Bu sebeple aynı URL adresini kullanmaktan kaçınmanız çok önemlidir.

 

URL Oluşumu

Kategori, Blog, veya ürünler için oluşturulan sayfalarda her zaman URL içinde anahtar kelimeler kullanın kullanacağınız anahtar kelimeler ürünle veya hizmetiniz ile alakalı olmalı aynı zaman da URL içerisinde kullanacağınız anahtar kelimeleri site Title ve Meta açıklamalarınızın yanı sıra içerik metninizde de kullanmalısınız.

 

Heading Kullanımı

Daha önce Heading etiketleri olan H1 H2 H3 etiketleri kullanımı hakkın da sizlere bilgi paylaşımı yapmıştık. Heading Etiketi nedir ? Nasıl Kullanılır ? gibi bilgilere Seo İçin Web Sitenize Heading Ekleme makalemizi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak bu yazımız ‘ da heading etiketi eklerken veya kullanırken yapılan yanlışların giderilmesi için etiket kullanım şekillerinden bahsedeceğiz.

 

  • Siteniz de bulunan tüm sayfalarda “ kategoriler, ürünler, iletişim ve Blog sayfaları gibi oluşturulan veya oluşturulacak tüm alanlarda heading etiketleri kullanılmalıdır.
  • Headiğing etiketleri her kategoride farklı olmalı

 

Örnek Resim:

heading nasıl kullanılır

 

 

  • Heading etiketleri Title ve Meta Açıklamalarının yanı sıra aynı zaman içerik yazılarınız da kullanacağınız anahtar kelimeler ile aynı olmalı

 

heading etiket ekleme

 

Konu İçerik Uzunluğu

Web sitenizin neredeyse her alanında kullandığınız içerik metinlerinin uzunluğu arama motorları tarafından çok önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ana sayfanız , Hakkımızda, Vizyon , Misyon veya Blog paylaşımlarınız peki bu alanların uzunlukları ne kadar olmalı işte site rakiplerinizi sollayacak ve arama motorların da yükselmenize yarayacak bir bilgi daha.

 

Konu Analizi

Öncelikle ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında kısa bir rakip analizi yapmalısınız ayrıca ücretli ve ücretsiz bu konu hakkında kullanabileceğiniz bazı web araçları da mevcut bu araçlardan destek alarak ilerlemeniz daha doğru olacaktır konu analizi yapabileceğiniz örnek vermek gerekirse Semrush / Konu Araştırma aracından faydalanabilirsiniz.

 

Konu analizinin web siteniz ve arama motorlarının ilişkisini anlatmak gerekirse web siteniz de bulunan bir konu başlığı ile aynı konu başlığını kullanan rakipleriniz arasındaki farkları tespit emektir.

 

Örnek vermek gerekirse bir web tasarım hizmeti veriyorsunuz kurumsaldata.com/web-tasarim sayfasında web tasarım ile alakalı vermiş olduğumuz hizmeti anlatan bir makale mevcut, fakat rakiplerimiz de aynı işi yaptığından onlarda da aynı sayfalar mevcut alanadi.com/web-tasarim ancak rakibimiz web tasarım konulu sayfasında bulunan makale 1.200 kelimeden oluşmakta, bizim web tasarım konulu makalemiz ise 400 kelimeden oluşmaktadır.

 

Dolayısı ile daha uzun, bilgilendirici ve tanıtıcı makaleler web sitenizin özgün içerikleri olduğunu ve işinizi daha uzun ve detaylı olarak anlattığınız işaret etmek olup, uzun makalelerin  arama motorları tarafından her zaman sevilen bir makale biçimi olduğunu da bilmeniz de fayda var.

 

Ayrıca bir ürünle ilgili daha çok yazı ve detay ziyaretçiyi siteniz de daha uzun tutacağından aynı zaman da UX desing Kullanıcı Deneyimi etkisi de yaratacak olup sitenizin hemen çıkma oranını düşürecek ve bu sayede arama motorları tarafından sitenizin ziyaretçiler tarafından sevildiği yönünde

 

Konu İçeriği

Mümkün olduğunca tanıtım, hakkımızda, blog sayfaları gibi kısaca siteniz de bulunan yazı ile ilişkilendirilmiş alanlara en az bir video veya görsel resim ekleyin, rakipleriniz sitelerine veya blog paylaşımlarına bu eklemeleri yaptığından arama motorları tarafından daha fazla index alacak ve Ux Design Kullanıcı Deneyimi açısından da tam not alacaktır, ziyaretçiler video izlerken veya resimleri incelerken web sayfalarında daha çok zaman geçirdiğini ve geri dönüşüm oranlarının da yüksek olduğunu unutmayın.

 

 

Rakiplerin Anahtar Kelimeleri

Rakiplerinizin web sitelerin de kullanmış olduğu anahtar kelimeleri analiz edin ve sıklık oranlarını kontrol edin ve buna göre web siteniz de kullanacağınız anahtar kelimeleri belirleyerek daha sık ve doğal kullanmaya çalışın dilerseniz Doğru ve Basit Anahtar Kelime Seçimi konulu makalemizden destek alabilirsiniz.

 

 

Konu Backlinkleri

Standart olarak yapmış olduğunuz Backlink çalışmalarına ek olarak mümkün olduğunca ana sayfanıza değil siteniz de bulunan ürün veya hizmet sayfalarınıza Backlink almaya çalışın web tasarım hizmetleri hakkında bir web siteniz var ancak web siteniz de seo ve sosyal medya yönetimi konuları hakkın da hizmet verdiğinizi belirten kategorileriniz var bir forumda tanıtıcı reklamınızı yayınlıyorsunuz tanıtıcı makaleniz de web tasarım dan bahsedip link çıkışını da web tasarım olarak yapıyorsanız geri bağlantı adresinizi ana sayfanıza değil web tasarım konu kategorinize yapmalısınız.

 

backlink alma yöntemi

 

 

Adı Soyadı

×