Seo Blog Sayfası Optimizasyonu
Seo Blog Sayfası Optimizasyonu
Dijital Dünyada bir birinden farklı Seo Teknikleri bulunmasına rağmen, en doğru Seo Teknikleri hakkında bloğumuzda yapmış olduğumuz paylaşımlar ile, her zaman etkisi kesinlik kazanmış yöntemleri siz değerli kullanıcılarımıza sunmaktayız. Gerek anlatarak gerek uygulamalı olarak anlatmaya çalıştığımız Seo Yöntemlerini doğru olarak uygulamaya başladığınızda kısa zamanda etkisini göreceğinize emin olabilirsiniz.
Bu gün sizlere Blog Sayfası Optimizasyonundan bahsedeceğiz ancak düşündüğünüzün aksine Anahtar Keliemeler, Title, Description ve ince ayarlardan bahsetmeyeceğiz ancak birazdan sizlere bahsedeceğimiz Blog Sayfası Optimizasyonundan önce mutla On-Page Site İçi Seo Optimizasyonunu tamamlamış olmalısınız ( Bknz: Site İçi Seo Optimizasyonu 3 )
Öncelikle Blog Sayfası Optimizasyonu hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirsek,Bu çalışma Optimizasyondan çok bir Seo Yöntemidir. Ancak, nihayetinde seo için yapılan bir optimizasyondur. Arama Motoru sıralamalarınıza büyük etki edecek bir çalışma olup blog sayfanızda paylaşmış olduğunuz makalelerin tek sayfada toplanması ve karşılıklı link inşasının oluşturulmasını kapsamaktadır.
Amacımız daha güçlü sayfalar oluşturmak ve kullanıcılar için aradıklarını kolayca bulabilecekleri rehber niteliğinde bir sayfa oluşturmaktır. Ayrıca yeni oluşturacağınız bu sayfa, dolayısı ile blog makale paylaşım sayınıza bağlı olarak, diğer paylaşımlarınızdan daha uzun ve arama motoru dostu bir sayfa olacaktır. Link inşası kısmi olarak Paravan Site yöntemi şekline benzemekte olup aralarındaki en belirgin fark birinin Off-Page Site Dışı Seo Yöntemi diğerinin ise On-Page Site İçi Seo Yöntemi olmasıdır ( Bknz: Seo ve Paravan Site )
Başlangıç olarak geriye dönük ilk paylaşımlarınızdan itibaren rehber sayfamızı oluşturmaya başlayabiliriz, sitenizde paylaşmış olduğunuz makale ve bloğ yazılarının tarihlerini bilmiyorsanız kolayca alanadiniz. com/sitemap.xml adresinizden öğrenebilirsiniz. Aşağıda belirtilmiş olan istatistik analizine göre eski paylaşımlarınız blog sayfanızın içerisinde kaybolmuş, tıklanma oranı düşük ve içeriği güncellenmemiş, ilk yazıldığı hali ile duran bir makale dolayısı ile trafik almadığından gücünü yitirmiş ve arama motorlarında gerilerde serp edilen bir sayfadır.
Dolayısı ile yeni oluşturmuş olduğunuz rehber sayfanızda ilk paylaştığınız makaleden kısa bir tanıtıcı açıklama yazarak ve karşılıklı link çıkışı yaparak işe başlayalım.
Yukarıda belirtilmiş olan şemaya göre link inşası yapmalı ve bugüne kadar paylaşmış olduğunuz makalelerden rehber blog sayfasına link çıkışı yapmalısınız, link çıkışı yapmanız için gerekli olan, çalışma düzeni için aşağıdaki şemaya göz atın.
Daha önceden Web sayfanızın Site İçi Seo Optimizasyonunu yaptıysanız zaten sayfalarınız Anahtar Kelimeler aracılığı ile bir birine bağladır, yukarıdaki şemaya göre web sitenizde paylaşmış olduğunuz makalelerden rehber blog sayfanıza karşılıklı link çıkışı yapmalısınız. Rehber blog sayfanızda daha önceki konularınızın her biri için bir başlık açmanız ve altına eski konunuzu anlatan kısa bir özet geçip alt sayfalara link çıkışı yapmalısınız ve aynı şekilde alt sayfalarınızdan da rehber blog sayfanıza link çıkışı yaprak karşılıklı link inşasını tamamlamanız gerekmektedir.
Rehber sayfanız kullanıcıların aradığı sayfaları kolayca bulmasına hatta merak edip diğer sayfaları da gezmesine teşvik edecektir, kısa zamanda rehber sayfanız arama motorları tarafından en çok ziyaret edilen sayfa haline geleceğinden dolayısı ile bu sayfayı bir güç dağıtığım organı olarak kullanabilir ve asıl kategori sayfalarına link çıkışı yaparak da diğer sayfalarınızı kolayca arama motorlarındaki sıralamasını da yükseltebilirsiniz.
Yeni oluşturacağınız her sayfayı rehber sayfanıza eklemeyi ve karşılıklı link çıkışı yapmayı unutmayın bu konuda örnek alabileceğiniz sayfa ( Bknz: Web Tasarım Seo Yol Haritası ) Ayrıca rehber sayfanız ve diğer alt sayfalarınız için doğru anahtar kelimeleri kullanmaya dikkat etmelisiniz anahtar kelime seçmenize yardımcı olacak bu makaleyi de incelemenizi tavsiye ederiz ( Bknz: Doğru Anahtar Kelime Seçimi )