Haftalık Seo Çalışma Planı

Ekim 26 2018

Haftalık Seo Çalışma Planı

Haftalık Seo Çalışma Planı Nedir ?

 

Eğer bir Seo Ajansı ile anlaşmanız yok ise veya kendi seo çalışmalarınızı kendiniz yürütmek istiyorsanız, Site içi ve Site Dışı Haftalık Seo Çalışma Programı uygulayarak kolayca bulunduğunuz konumdan daha iyi konumlar elde etmenize olanak sağlamaktadır.

 

Konumuza başlamadan önce Web Sitenizin ve Web Hosting Sunucunuzun Seo Uyumlu ve iç optimizasyonları yapılmış olmasına dikkat ediniz, eğer yapılmadığını veya eksiklerinin olduğunu düşünüyorsanız mutlaka aşağı da belirtilen makalelere göz atarak ilgili düzenlemeleri tamamlamanız veya Web Tasarım Firmasına tamamlatmanız gerekmektedir. Ayrıca yapacağınız seo çalışmaları için Bölgesel Seo, Kurumsal Seo gibi farklı Seo tiplerini de aşağıdaki linkle tıklayarak inceleyebilirsiniz.

 

Bknz:  Seo Uyumlu Web Tasarım Özellikleri

Bknz: Seo Uyumlu Web Hosting

Bknz: Seo Tipleri

Bknz: Seo Yol Haritası

 

 

Haftalık Seo Planlama

 

1.

Başlangıç olarak öncelikle ister e-ticaret siteniz olsun ister kurumsal web siteniz olsun Arama Motorlarında yükselmek, rakiplerinizi geride bırakmak veya Marka değerinizi yükseltmek için aşağıda maddeler halinde şemaları bulunan haftalık seo çalışma planına düzenli ve istikrarlı olarak uymanız gerekmektedir. Akıllı telefonlarınıza not alarak veya görebileceğiniz bir yere not yazarak yapmanız gereken çalışmaları unutmamanızı ve her güne bir madde ekleyerek tertipli ve düzenli olarak çalışabilirsiniz.

 

Rakip Analizi

 

 

2.

Haftanın bir günü ortalama bir saat araştırma yapmanız gerekmektedir. Rakiplerinizin internet sitelerini, Blog , Sosyal Medya hesaplarındaki paylaşımlarını, üye olduğu sayfaları ve almış olduğu backlink sitelerini araştırmalısınız, aynı yerlerden backlink almalı ve sizde web siteniz de ve sosyal medya hesaplarınızda benzer paylaşımlar yapmalınız.

 

site içerik girişi

 

3.

Eğer Seo Uyumlu Web Site Tasarımı yaptırdıysanız mutlaka bir yönetim paneli mevcuttur yönetim paneli aracılığı ile internet sitenizi güncellemeniz gerekmektedir. Eğer yönetim paneline nereden nasıl girileceğini ve kullanıcı adı şifresini bilmiyorsanız Web Tasarım Firmasından bu bilgileri talep edebilirsiniz. Eğer ürün satışı veya ürün tanıtımı yapan bir Web Siteye sahipseniz yeni ürünler eklemeniz yeterli olacaktır, eğer siteye ekleyebileceğiniz bir ürün kalmadıysa siteye daha önce eklenmiş olan ürünleri güncelleyebilirsiniz, Ürünler hakkında açıklamalar yazabilir, ürünlerin montajı ve kullanımı hakkında kullanıcılara yeni bilgiler sunarak web sitenizi güncellemiş olursunuz.

 

Ancak web siteniz hakkında teknik bir bilgiye sahip değilseniz mecbur kalmadıkça ürün ve sayfaları silip kaldırmamaya dikkat etmelisiniz, eğer ürünlerinizin üretimi durduysa veya farklı bir sebepten dolayı artık satışını gerçekleştirmiyorsanız bu konuda Web Tasarım Firmanızdan destek almanız gerekmektedir. Sitenizden doğruca kaldırmış olduğunuz ürün ve sayfalar Arama Motorlarında gerilemenize sebep olacaktır. Kurumsal Web Site sahibi iseniz gerek bloglarınıza makale ekleyerek veya işletmenize ait resimler, yada duyurular ekleyerek sizde sitenizi güncel tutabilirsiniz ve yeni eklenen her ürün, resim, tanıtım, haber  ve duyurular mutlaka yukarıda belirtilmiş olduğu gibi sosyal medya ve diğer alanlarda paylaşılmalıdır.

 

Paylaşımlarınızın dikkat çekici olmasına, elinizden geldiğince uzun, açıklayıcı ve bilgilendirici yazılar olmasına dikkat edin. Ayrıca sitenizde ve sosyal medya hesaplarınız da kullanacağınız resimlerin veya yazıların daha önce bir yerde kullanılmamış olmasına dikkat edin. Gerekirse Web Tasarım Firmasından internet sitenize Blog eklemesini isteyin ve blog sayfanız da ürünlerinizi tanıtan veya nasıl yıkanması, nasıl kullanılması, nasıl kurulması gibi bilgelendiri paylaşımlar yapın eğer ürünleriniz yoksa firmanızı tanıtan, yaptığınız iş hakkında bilgi veren paylaşımlarda bulunun insanların bu yazıları merakla okumasını sağlayın.

 

 

kurumsal sosyal medya yönetimi

 

 

4.

Kurumsal Sosyal Medya Hesaplarının Açılması ve Yönetimi

Facebook , Twitter, İnstagram, Linkedin, Pinterest, Google+, ve Youtube

Yukarıda belirtilen sosyal medya hesaplarınız yeni veya eski olabilir belki takipçisi de olmayabilir bu hiç sorun değil etiketleme yöntemi ile kısa zamanda takipçi sayınız artacak ayrıca takipçi ve beğeni sayınızın da bu konuda fazla bir önemi yok önemli olan paylaşımlarınızın tıklanması ve ziyaretçilerin internet siteniz ile etkileşime girmesidir.

 

İnternet sitenizdeki ürünleri veya kurumsal web sitenizi sosyal medya aracılığı ile paylaşmanız gerekecektir, her sosyal medya platformunun kendisine özel etiketleme sistemi mevcut olup mümkün olduğunca paylaşımlarınızı etiketleyerek kullanmalısınız bu sebeple etiketleme sistemini bilmiyorsanız bir an önce öğrenmelisiniz. Ayrıca Sosyal Medya hesaplarınızın haftalık veya aylık olarak profil ve kapak resimlerini değiştirmelisiniz dikkat çekici resimler olmasına ve kopya resimler olmamasına dikkat edin.

 

Normalde kullanacağınız anahtar kelimelerin zorluk oranına göre paylaşımlar yapması gerekmektedir. Ayrıca internet sitenize de ekleyeceğiniz sayfa, makale, ürün gibi içerikler içinde kullanacağınız anahtar kelimeler çok önemlidir. Örnek vermek gerekirse rekabeti az bir sektörde hizmet veriyorsunuz ve Arama Motorlarındaki rakibiniz de az bu sebeple haftada bir iki paylaşım yapmanız yeterli olurken tam tersi durumda bazen günde bir iki paylaşım yapmanız gerekmektedir ancak bu üst seviye bir çalışma olduğundan  seo uzmanı tarafından yapılması gerekmektedir. .   Bknz: Basit Anahtar Kelime Seçimi

 

site tanıtımları

 

 

5.

İkinci madde’ de yapmış olduğunuz araştırmaya istinaden belirlemiş olduğunuz forumlar, internet siteleri, bloglar, sosyal medya hesapları gibi kısaca dijital platformlar üzerinden her türlü kullanıcı ve kitleye ulaşmanıza aracı olacak platformdan faydalanmalısınız. Ancak burada dikkat edilmesi gereken tek ve en önemli nokta sosyal medya platformları hariç internet siteleri üzerinden yapacağınız paylaşımlar doğrultusunda bir backlink elde edeceksiniz ancak internet sitelerinde paylaşım yapmadan önce mutlaka backlink alacağınız internet sitesinin domain ve trust skorlarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Yani Arama Motorları tarafından ceza almış bir siteden backlink alırsanız sizin sitenize de enfeksiyon bulaştırmış olacaktır. Bknz: Zararlı Backlink Analizi

 

web site tanıtımı

 

6.

İnternet sitesinin ismini, sosyal medya hesaplarınızın isimlerini veya yeni bir ürün yada yeni bir sosyal medya paylaşımınızı öncelikle yakın çevrenize bildirmelisiniz, gerek Whatsapp üzerinden gerek toplu mesaj ile bazen bir Cuma mesajının altına firmanızın internet sitesini ekleyerek yada önemli gün ve haftalarda tebrik ve kutlama mesajları atarak bunu yapabilirsiniz, sitenize giriş yapan her kullanıcı sitenizin Arama Motorlarında kolayca yükselmesine sebep olacaktır.

 

web site içi seo

 

7.

Site içi optimizasyon ile haftalık olarak sitenizi kontrol etmeniz gerekmektedir, Sitenizin Anahtar Keliemelerini, Site Açıklamalarını, sitenizdeki ürün ve makale paylaşımlarındaki İmla düzenini, resimlerinizin alt etiketlerini kontrol etmelisiniz daha fazla kontrol alanı için Bknz: Seo Uyumlu Web Tasarım

 

web site analizi

 

8.

Sitenizin zararlı backlink kontrolü, Google consol hataları ve dizin durumunu, Analytics üzerinden kitle ve ziyaretçi sayılarınızı haftalık raporlar halinde almalı ve bir sonraki haftalar ile karşılaştırmalısınız yükselişinize veya sitenizin düşmesine sebep olanları anında görmeli ve gerekli düzenlemeleri yaparak yola devam etmelisiniz. Ayrıca sadece siteniz için değil rakiplerinizi de takip etmeli ve web sitelerin deki yada sosyal medya hesaplarındaki çalışma ve paylaşımları yakından takip etmelisiniz.

 

 

 

Adı Soyadı

×